pand

Dagelijks zijn wij bezig met Muziekkwartier

Waarom muziek? Muziek maakt gelukkig! Samen zingen, spelen en bewegen is vanzelfsprekend voor jonge kinderen en voorziet in hun natuurlijke behoefte. Vroeg starten met muziek zorgt daarbij voor een actiever brein. Er worden meer verbindingen gemaakt die positief uitwerken op de taal-spraakontwikkeling en de sociale vaardigheden. De rol van muziek is hierin uniek!

Voldoening

Toch is het meest belangrijke dat muziek de kinderen en medewerkers plezier en voldoening geeft. In de praktijk is het plezier belangrijk. De gedachte erachter is het deel waar de professional ondertussen mee bezig is: de ontwikkeling van de kinderen op een positieve en prettige manier stimuleren. Denk daarbij naast de muzikale ontwikkeling aan een groot accent op de taal- en spraakontwikkeling en de motoriek, maar ook de zintuigen, cognitie en wat kenmerkend is voor samen muziek maken: 

Passend bij het ontwikkelingsniveau

De kijk op de wereld middels het samen muziek maken, zingen en bewegen waarbij de sociale vaardigheden vanuit een brede blik worden geoefend, passend bij het ontwikkelingsniveau. Dit doe je door spelenderwijs muziekspel aan te bieden die aansluit bij de ontwikkeling en belangstelling van deze zeer jonge kinderen of door juist iets aan te bieden waar ze belangstelling voor gaan krijgen en ... plezier erin gaan krijgen. Zo is het cirkeltje weer rond!

Meer info

Kijk ook op de website van Muziekkwartier.